About

 

Art fotograaf Oscar de Wit-Snijder
Autodidact ( 1964 )
Apeldoorn
Vanaf 2000 is hij begonnen met het samen voegen van foto’s. Zijn verbazing en enthousiasme over de mogelijkheden die er ontstonden besloten hem om hier mee verder te gaan. Aarzelend begaf hij zich op het pad van de ” foto bewerking”. Onwetend over de technieken, pixels, en verhoudingen, begon hij enthousiast met bewerken. Het duurde een aantal jaar voordat hij stap voor stap zijn eigen stijl ontwikkelde. Veel lezen, kijken naar andere kunstenaars, dag en nacht oefenen en ontdekken wat ” Mijn ” is. Uiteindelijk kwam hij erachter waar zijn passie en stijl lag. Mystiek, passie, emotie werd zijn stijl. De mensen treffen met deze 3 eigenschappen en een bepaald gevoel bij ze opwekken maakte hem blij, daar deed hij het voor. Dit resulteerde in 3 disciplines:    
       

1- Waterdropart (klik voor groter beeld )
De waterdrop fotografie valt onder de highspeed fotografie. Begonnen met pipetjes en plastic zakjes, uitgegroeid tot een professionele installatie. Door het werken met verschillende kleuren en vormen kunnen mooi compositie’s gemaakt worden. Als druppels komen ze en op moment dat ze het water oppervlak raken komen daar de mooiste vormen uit. De vormen, niet groter dan 3-5mm, zijn nauwelijks met het blote oog te zien. Des te mooier is het om deze water kunst op groot formaat te zien.

   
       
2- Art fotografie (klik voor groter beeld )
Voor hem is het zeer belangrijk, voor het ontwerpen van een werk op maat, de interactie tussen de kunstenaar en de persoon voor wie het bedoeld is. Wat is zijn passie, hobby, kleur, interesse enz. om zo een werk te maken dat herkenbaar is en afgestemd is op die persoon. De werken van hem zelf zijn ook gebaseerd op zijn ervaringen, emotie’s, hoogte en diepte punten.
   
       

3- HDR-Old-style (klik voor groter beeld )
Tijdens het aanpassen van de foto’s van een molenaar in Cadzand-Bad wilde hij deze een andere uitstraling mee geven, zo is een stijl ontstaan die kenmerkend is voor het project over ” oude ambachten en monumentale panden in en rond Apeldoorn”. Een stijl die authenticiteit en detail uitstraalt , genaamd ” HDR Old style “. Het nieuwe project zal dan ook op deze stijl geënt zijn. Dat project is ” de 10 bijzonderste bibliotheken in Nederland “. Na het project komt er een landelijke expositie.

Op dit moment is het buitenlandse bibliotheken project van start gegaan “Verborgen Parels” en zijn er al afspraken gemaakt in Engeland, Schotland, Ierland en België  om daar enkele bibliotheken te fotograferen. De start is op 10 maart dan gaat de reis naar Manchester en zal ik op 11 afreizen naar Hawarden Wales voor de Gladstone Library en op 13 maart de Chetham’s bibliotheek, de John Rylands library zal ik op 15 maart fotograferen.

   
  Compilatie eerste 5 bijzonderste historische bibliotheken van Nederland    
     
GURUSHOTS

Leblanc Design participeert in een wereldwijd foto platvorm genaamd GuruShots. In dit wereldwijde platvorm worden challenges uitgeschreven waar iedere fotograaf in de wereld aan kan deelnemen. Oscar is nu toegetreden tot een select gezelschap dat challenges mag uitschrijven en beoordelen. Mede door het winnen van enkele wereldwijde challenges is hij het hoogste wat je kan halen op dit platvorm namelijk ” Guru “. Enkele foto’s op dit platvorm zijn gekozen als beste foto’s in enkele challenges. Van de 5 foto’s zijn er 4 als 1e geëindigd in zijn stijl de ” HDR-Old-style. In deze challenges waren er ongeveer 20.000 foto’s die mee deden.

   
1e plek Smid Elburg-challenge At the office
Klik voor vergroting
1e plek Smid Soest-challenge craftmanship
Klik voor vergroting
1e plek Smid Soest-challenge Colour Splash
Klik voor vergroting
1e plek Echtpaar -challenge the beauty of vintage
Klik voor vergroting
       
De smid uit Elburg op de scheurkalender van National Geographic 2019

 

Klik voor vergroting

Leblanc Design heeft een samenwerking met
Warnars & Warnars Art Dealers in Naarden
Marktstraat 29 | 1411 CZ | Naarden 
06 45352883 | 035 6831194info@warnarsartdealers.com
Leblanc Design is de  huisfotograaf van 
fijnschilder Kees  Blom
Apeldoorn 
Klik voor vergroting
Drukwerk verzorgd door Foto & Studio Kuipers